zondag 10 maart 2013

U17 makkelijk naar winst

U17 heeft een verlengstuk aan z'n ongeslagen reeks gebreid. Het team van trainer Ives is nu reeds 8 wedstrijden ongeslagen. En met maar liefst 6 overwinningen en enkel twee draws, krijgt die serie nog wat meer glans. Lierse vormde enkel in de eerste helft een stevig blok. Sporting kwam na twintig minuten op voorsprong via Joran Triest. Maar meteen erna incasseerden de bezoekers al een fraaie tegentreffer. Lokeren kwam aan de betere kansen, Lierse loerde op de counter. Net voor rust was het opnieuw Joran Triest die Lokeren opnieuw aan het commando bracht. De tweede helft startte meteen flink, Lokeren ging vol in de aanval, de thuisploeg kreeg de organisatie niet meer echt op poten en moest al snel een derde doelpunt toegeven. Arno Monsecour zette zich goed door en prikte netjes naast de doelman binnen. Lierse vond nooit meer antwoord, Lokeren hield de zaak onder controle en brak uit wanneer daar mogelijkheid toe was. De kers op de taart werd door Jonathan Lievens geplaatst, hij werd net voor de zestien aan de trui getrokken toen hij alleen op doel af ging. Geen penalty, ook geen rood, maar wel het 100e doelpunt in Lokeren shirt voor Jona. Hij plaatste de bal enig mooi buiten het bereik van de thuisgoalie, 1-4. Sporting blijft steviger op de 4e plaats en telt slechts één puntje achterstand op het nummer 3. Volgende week komt Zulte-Waregem op bezoek.