zondag 7 april 2013

Geduldig U17 zet zegereeks verder

Trainer Ives mocht voor de zoveelste keer aan het puzzelwerk. Senne en Kyann zijn geblesseerd, Simon en Arno pas terug uit blessure, Kjell en Timo moesten worden doorgeschoven naar U19. Sporting nam meteen het commando van deze wedstrijd en al snel kwamen er de eerste kansen, Nathan liep zich mooi vrij maar mikte op de paal, een schot van Jordy zoefde net over en naast. Sander werd in een slalom aangetikt maar probeerde toch zijn actie af te ronden, bij ons dus geen Lestiennekes ;-) Even over halfweg kreeg Jordy opnieuw de kans maar ook nu ging het leer naast. Een kopbal van Niels viel bovenop de lat. Lokeren hield de zaak vrij makkelijk onder controle, de bezoekers voetbalden tot aan de middenlijn vrij aardig maar verloren daar steevast de bal. Doelman Ortwin moest nauwelijks een bal oprapen. Naarmate de tijd verstreek in die eerste helft werd de passing slordiger en ging de kwaliteit van het geleverde spel van degelijk naar matig, met aan de rust een brilscore tot gevolg. De tweede helft kreeg Sporting wat meer punch, Yari liet zich al meteen opmerken na een combinatie met Jonathan. Een doelpunt hing in de lucht maar viel er niet uit. Yari trof nog eens het zijnet, Nathan plaatste een bal naast en Jonathan werd afgeblokt. Even voorbij het uur viel het doelpunt toch, Nathan zette Yari mooi op weg, onzen ‘bliejken’ klopte de bezoekende goalie met een lage schuiver. Lokeren drukte nog even door, een kopbal van Matthijs ging net over, Yari en Jonathan zorgden nog voor wat verwarring in de Bergendefensie maar het 2e doelpunt viel niet. De bezoekers geloofden nog in puntenwinst, en kwamen opzetten, een tweetal pogingen vanop afstand vlogen ruim hoog over. De Sportingdefensie hield stand, al was het een paar keer alle hens aan dek. Maar de gevaarlijkste Bergenaar kwam niet voorbij een beresterke Keanu, Ortwin bleef in deze fase ook nagenoeg werkloos. En plots stond het 2-0 met nog vijf minuten op de klok. Chris ging achter een verre bal aan, en zette vanop de achterlijn voor, het leer viel pardoes aan de tweede paal in doel. Nagenoeg iedereen, supporters en spelers stonden eerst wat stomverbaasd te kijken maar gingen een fractie van een seconde later toch aan het vieren. De zevende winstpartij in negen ongeslagen wedstrijd was binnen en Lokeren freewheelde naar het eindsignaal. Met nog vier wedstrijden voor de boeg, haalt U17 een mooi cijfer op het rapport, onze jongens speelden tot nu toe 64% van de punten bijeen, het hoogste cijfer sinds U10 (87%). Ondanks het doorschuiven van 3/4 van onze aanvalslijn naar U19/beloften scoort U17 nu al 8 doelpunten meer dan vorig seizoen en het hoogst aantal sinds U11 (96). De vierde plaats is ook nog steeds binnen bereik, al heeft U17 met drie uitwedstrijden niet meteen het makkelijkste programma. Bovendien weten we nu al dat het team komende dinsdag voor de uitwedstrijd bij RSC Anderlecht opnieuw Kjell, Timo, maar nu ook Sander en Arno ziet doorschuiven naar U19. Niet meteen de perfecte timing, maar blessures kan je niet voorspellen laat staan wegcijferen in het voetbal. De voorbije reeks geeft U17 evenwel genoeg lucht om nu al van een topseizoen te gewagen.